Daganatos betegség

Kurkuma, az erős antioxidáns

Kurkuma, az erős antioxidáns

A kurkuma egy világszerte népszerű fűszer, melyet előszeretettel használnak a Távol-Keleten főzésre, betegségek gyógyítására. A kurkuma szerves részét képezi a curry pornak, de a mustár jellegzetes színét is sokszor a kurkuma adja. Gyakran a sáfrány helyettesítésére is használják. A kurkuma egy erős antioxidáns, melyet gyakorta olívaolajhoz vagy szezámolajhoz kevernek, s így sokáig eláll. A kurkumát az élelmiszeriparban színezőanyagként is használják, a kurkumával színezett ételek, italok sokkal természetesebbek és egészségesebbek.
Kurkuma vs. vastagbélrák

Kurkuma vs. vastagbélrák

Az Ázsia déli részén honos, halványsárga színű fűszernövény, a kurkuma egyik legfontosabb összetevője a kurkumin. A Tel Aviv Egyetem kutatói azt találták, hogy ez a bizonyos aktív komponens erősíti azoknak a gyulladás csökkentő gyógyszereknek a terápiás aktivitását, melyeket vastagbélrák esetén alkalmazunk.
Ganoderma lucidum gyógygomba poliszacharidok

Ganoderma lucidum gyógygomba poliszacharidok

A ganoderma lucidum gyógygombát (reishi, pecsétviaszgomba) régóta használják különböző humán betegségek megelőzésére és gyógyítására Kínában, Japánban és Koreában.
Cordyceps gomba

Cordyceps gomba

A Cordyceps (cordyceps sinensis) vagy más néven a kínai hernyógombafélék népes családja (kb. 400 tag) kiemelt gyógyászati jelentőséggel bír.
Bokros gomba (Maitake gomba) vs. tüdőrák

Bokros gomba (Maitake gomba) vs. tüdőrák

A bokrosgomba kivonat (Grifola frondosa) Japán szerzők szerint az előrehaladott tüdőrákos betegek 62,5%-ban számottevő tumormassza csökkenést és állapot javulást eredményezett. Ennek következtében Japánban ennek a gyógygombának a kivonatát Krestin néven gyógyszerként is törzskönyvezték, és azóta is alkalmazzák. Hatása elsősorban abban nyilvánul meg, hogy az immunrendszer tumorsejteket pusztító hatékonyságát fokozza, tehát nem daganatsejt osztódás gátló hatásról van elsősorban szó.
< 1. oldal (összesen: 2) Rendezés: