Vad kékáfonya

Természetes polifenolok

Természetes polifenolok

A polifenolok olyan természetes vegyületek, amelyek nagy mennyiségbe fordulnak elő bizonyos fajta gyümölcsökben: vörös áfonya, kék áfonya, tőzegáfonya, szőlő, citrus fajták (narancs, citrom, lime, grapefruit), a teafűben, extra szűz olíva olajban, fekete csokoládéban, stb.
Lúgosító lilák és kékek

Lúgosító lilák és kékek

Ezúttal vegyük szemügyre a kék és lila lúgosító zöldségeket és gyümölcsöket. Melyek a legnépszerűbbek? Milyen kedvező hatással lehetnek szervezetünkre?
Vad kékáfonya, valódi szupertáplálék

Vad kékáfonya, valódi szupertáplálék

Azokat a táplálékokat, melyeknek különleges egészségre gyakorolt hatásuk van a bennük található értékes tápanyagoknak köszönhetően, szupertáplálékoknak nevezzük. Az ilyen ételek jellemzően esszenciális zsírsavakat, antioxidáns vegyületeket, fitonutrienseket és esszenciális aminosavakat tartalmaznak.
Gyümölccsel a Parkinson-kór ellen?

Gyümölccsel a Parkinson-kór ellen?

Azoknál a férfiaknál, akik rendszeresen fogyasztanak olyan magas flavonoid tartalmú ételeket, mint a különböző áfonyák, az alma, egyes zöldségek, a tea vagy éppen a vörös bor, kisebb valószínűséggel alakul ki Parkinson-kór, derül ki a Neurology szaklapban publikált tanulmányból.
Vad kékáfonya – természetes antioxidáns szupergyümölcs

Vad kékáfonya – természetes antioxidáns szupergyümölcs

Az elmúlt években több tanulmány is azt találta, hogy a vad kékáfonyában található értékes összetevők, mint pl. az antioxidáns antocianidinek, számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, melyek pozitív hatással lehetnek egészségünkre.
A prosztatarák

A prosztatarák

Ezt a rákféleséget diagnosztizálják a leggyakrabban a világon, és a rák okozta halálozások mintegy hatodát ez a súlyos betegség okozza.